OPĆENITO O PORTALU:

 

Internet sjedište www.planetzdravlja.com u privatnom je vlasništvu. Za vrijeme korištenja Planet Zdravlja stranice, primjenjuju se ovdje navedena pravila i opći uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni u Republici Hrvatskoj.

 

Planet Zdravlja je Internet sjedište o zdravom načinu života i prirodnim metodama liječenja. Usluge Planet Zdravlja smještene su u Hrvatskoj.

 

Planet Zdravlja zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ove opće uvjete korištenja te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Promjene općih uvjeta korištenja stupaju na snagu objavljivanjem na ovim stranicama ili kada su korisnici o njima obaviješteni.

 

 

 

NAČIN UPORABE:

 

Korištenjem sadržaja Planet Zdravlja korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz tog korištenja te prihvaća koristiti sadržaj Planet Zdravlja isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

 

Planet Zdravlja izričito zabranjuje bilo kakvo korištenje Planet Zdravlja na način i/ili u svrhe kojima se neposredno ili posredno krši bilo koji važeći zakon ili pravni propis koji je na snazi u Republici Hrvatskoj, kao i dobri običaji.

 

Korisnici Planet Zdravlja su suglasni da će pažljivo birati informacije koje objavljuju i daju na uvid drugim korisnicima Planet Zdravlja. Svaki korisnik je samostalno odgovoran za sadržaj koji postavlja na Planet Zdravlja i ukoliko krši neke od odredbi ovih Općih uvjeta korištenja ili neke od važećih zakonskih propisa, može za to snositi zakonsku i drugu odgovornost.

 

Planet Zdravlja ima pravo bez prethodne najave da, na temelju vlastite diskrecijske ocjene, odbije postaviti ili makne bilo koji sadržaj koji su korisnici postavili, a za koji smatra da nije primjeren.

 

Oglasi koji se mogu pojaviti na Planet Zdravlja su oglasi oglašivača kojima će Planet Zdravlja dopustiti oglašavanje. Informacije iz navedenih oglasa bit će dostupne korisnicima na Planet Zdravlja ili na drugim Internet sjedištima povezanim sa oglašivačima ili Planet Zdravlja. Planet Zdravlja ne odgovara za sadržaj oglasa.

 

Planet Zdravlja zadržava pravo izmjene kako bilo kojeg dijela, tako i cjelokupnog sadržaja objavljenog na ovom Internet sjedištu te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

 

 

 

AUTORSKA PRAVA:

 

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Planet Zdravlja ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez navođenja izvora, autora i valjanog linka na npr. članak. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti i za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

 

Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje  te svaka druga vrsta uporabe sadržaja portala Planet Zdravlja te odabir i usklađivanje njihova sadržaja, bez izričitog prethodnog pismenog dopuštenja urednika portala. Ako je takvo dopuštenje dano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja objavljenih na Planet Zdravlja bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Planet Zdravlja te si Planet Zdravlja izričito pridržava pravo da takvo korištenje naplati po svojoj slobodnoj procjeni, kao da i sudskim putem i bez bilo kakvog upozorenja, potraži zaštitu svojih prava i naknadu štete.

 

Ne ograničavajući se na prethodno navedeno, svatko tko vjeruje da mu je na Planet Zdravlja njegovo zaštićeno pravo kopirano ili upotrijebljeno na drugi način koji povrjeđuje dotično zaštićeno pravo, dužan je Planet Zdravlja dostaviti opis autorskog djela za koje tvrdi da je povrijeđeno, bilo kakav valjan dokaz da ima pravo raspolagati autorskim djelom, bilo kao njegov autor ili opunomoćenik autora, opis lokacije na Planet Zdravlja gdje se nalazi dotično autorsko djelo, te kontakt podatke. Planet Zdravlja će u najkraćem mogućem roku poduzeti sve odgovarajuće i moguće korake kako bi se obustavilo ili spriječilo daljnje kršenje navedenih autorskih prava.

 

ZAŠTITA PODATAKA KORISNIKA:

 

Planet Zdravlja se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika Planet Zdravlja.  Planet Zdravlja može prikupljati osobne podatke korisnika Planet Zdravlja, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi Planet Zdravlja . Prihvaćanjem ovih općih uvjeta korištenja korisnik pristaje i ovlašćuje Planet Zdravlja na korištenje navedenih podataka isključivo u svrhu navedenu u slijedećim odredbama ovih općih uvjeta kojima regulira korištenje podataka.

 

Planet Zdravlja će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga  Planet Zdravlja na zadovoljstvo korisnika i/ili eventualnog organiziranja nagradnih igara. Planet Zdravlja se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika osim u slučaju kada je to nužno kako bi Planet Zdravlja ispunio zakonske obveze ili obveze koje pred nju stave ovlaštena tijela, kako bi postupila u skladu s ovim Pravilima i uvjetima korištenja ili zaštitila svoja prava ili kako bi zaštitila sigurnost i prava javnosti ili drugih korisnika, a koja bi mogla biti povrijeđena ili narušena.  Planet Zdravlja zadržava pravo proslijediti osobne podatke eventualnom pravnom slijedniku ili pravnoj osobi na koju bi prenio sva svoja prava i obveze.

 

Pri korištenju Planet Zdravlja, preuzimate odgovornost za podatke koje dajete. Strogo je zabranjena zlouporaba tuđeg identiteta na bilo koji način, lažno predstavljanje koje bi moglo dovesti do povrede bilo kojeg prava treće osobe.

 

Planet Zdravlja čini sve kako bi zaštitio privatnost osobnih podataka korisnika u smislu Zakona o zaštiti osobnih podataka te će oni biti korišteni samo u svrhu koja je u skladu s ovim Pravilima i uvjetima korištenja. Korištenjem Planet Zdravlja suglasni ste da podaci/informacije koje ste predali budu dostupni na uvid svima koji su za iste zainteresirani, sukladno ovim Pravilima i uvjetima korištenja.

 

Planet Zdravlja poduzima sve razumne mjere za zaštitu korisničkih podataka pohranjenih u njenim bazama. Izvan svega navedenog, Planet Zdravlja ne može garantirati sigurnost korisničkih podataka, a koja bi mogla biti ugrožena uslijed neovlaštenog pristupa ili uporabe od strane trećih, problema sa sustavom i/ili sličnih faktora koji bi u bilo koje vrijeme mogli ugroziti sigurnost korisničkih podataka, a na koje Planet Zdravlja nije mogao utjecati.

 

ODGOVORNOST:

 

Planet Zdravlja sadrži i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet sjedišta kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Planet Zdravlja nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet sjedištima te ne odgovaraju za sadržaj istih. Ovo se osobito odnosi na točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na Internet sjedištima koji su kreirani od strane trećih osoba.

 

Planet Zdravlja, do maksimalne zakonom dopuštene mjere, izuzima se od bilo kakve odgovornosti i ne odgovara za štetu koja na bilo koji način može nastati korištenjem Planet Zdravlja ili je na bilo koji način uz to vezana, za bilo koje radnje korisnika do kojih dođe uporabom ili zlouporabom sadržaja Planet Zdravlja te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Planet Zdravlja.

 

Planet Zdravlja ne može snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na Internet sjedištima trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s Planet Zdravlja , niti podupiranja takvih Internet sjedišta od strane Planet Zdravlja. Planet Zdravlja može sadržavati veze  prema drugim Internet sjedištima, ali ne odgovara za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću Planet Zdravlja na taj način.

 

Planet Zdravlja ne jamči da neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida i u svakom trenutku.  Planet Zdravlja povremeno može biti nedostupna zbog različitih tehničkih poteškoća.

 

Komentari objavljeni na portalu ” Planet Zdravlja ” ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Općih uvjeta korištenja.

 

SUDSKA NADLEŽNOST:

 

Za sve i sporove koji bi mogli proizaći iz korištenja Planet Zdravlja, nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu.

 

Korištenjem Planet Zdravlja korisnik potvrđuje da je upoznat s Pravilima i uvjetima korištenja Planet Zdravlja i da ih u cijelosti prihvaća.

 

U Zagrebu, srpanj 2012.