Planet Zdravlja nastao je iz entuzijazma prema nutricionističkoj i ortomolekularnoj medicini i prirodnom liječenju. Pokrenuo ga je tim stručnjaka na području nutricionizma, biotehnologije, farmacije, medicine i prirodnih metoda liječenja.

Čvrsto vjerujemo da sve navedene komplementarne metode mogu uvelike pomoći Vašem zdravlju – sprečavanju i liječenju brojnih bolesti. Navedene komplementarne metode ne isključuju klasičnu zapadnu medicinu već pozivamo liječnike i djelatnike u zdravstvu da u području kojim se bave iskoriste sve prednosti nutricionističke medicine i novih znanstvenih spoznaja. Iako medicinske škole i fakulteti škrto naučavaju o nutricionizmu nadamo se da ćete na ovom portalu pronaći informacije bitne za Vaše zdravlje i zdravlje Vaših pacijenata.

Napominjemo da su riblje ulje i niacin od nedavno registrirani kao lijekovi s dokazanim učinkom na smanjenje smrtnosti od bolesti srca i krvnih žila!  Ako svi budemo čekali globalni konsenzus medicinske zajednice napravit ćemo veliku štetu jer prirodne tvari iz organizma i većina biljaka u rijetkim slučajevima imaju negativne popratne  pojave. Kada se dodatkom hranjiva zadovolji biokemijska baza u organizmu, lijekovi obično imaju manje popratnih nuspojava. Dio liječnika u Hrvatskoj već je prigrlio dobrobiti prirodnih tvari za liječenje svojih pacijenata. Budite  i Vi među njima.
Na našem portalu između ostalog možete pročitati i velik broj informacija koje nisu nigdje dostupne na  hrvatskom web prostoru:
1) Protokoli za nutricionistički/ortomolekularni/naturopatsko-holistički pristup liječenju bolesti uz detaljne savjete o dodacima prehrani za djecu i odrasle
2) Najopsežniji osvrt na dodatke prehrani i ljekovite biljke uz analizu znanstvenih dokaza o djelotvornosti
3) Osvrt na najnovije minimalno invazivne medicinske kirurške i dijagnostičke procedure o kojima su neusporedivo sigurnije za naše zdravlje, te koje ih bolnice i privatne klinike primjenjuju u Hrvatskoj
4) Homeopatija i kiropraktika – zašto sve više liječnika priznaje njihovu učinkovitost?
5) Recenzije recenzija proizvoda najpoznatijih proizvođača dodataka prehrani obavljenih od najvećeg nezavisnog laboratorija u SAD-u. Saznajte kako ime proizvođača ne znači uvijek nužno i kvalitetu, a manji proizvođači često imaju pozitivan rezultat na testiranjima. Saznajte da npr. posebno morate pripaziti od koga kupujete glukozaminsko – kondroitinske dodatke za zdravlje zglobova. Saznajte da li je proizvođač stavio deklarirane količine u proizvod i da li je proizvod kontaminiran štetnim supstancama.
6) Potrošački savjeti o aditivima, pesticidima i ostalim ksenofobnim supstancama koje ugrožavaju naše zdravlje i uzrokuju brojne bolesti.
7) Kako se zaštititi od profesionalnog rizika rada sa zračenjima i otrovima? Medicinski djelatnici, pacijenti i industrijski radnici ipak imaju i drugi izbor, osim pobjeći sa radnog mjesta.

Naš tim:

Urednik: Tomislav Kolarević, mag. ing. molekularne biotehnologije

Zamjenik urednika: Ivana Čmrlec, mag. nutricionizma

Stručni suradnici: Zvjezdana Horjak-Švaić, dr. med.
Mirna Klarić, mag. ing. molekularne biotehnologije

Ante Udiljak, mag. ing. nutricionizma