AHCC (active hexose correlated compound)

 

AHCC je jedinstveni suplement za podizanje imuniteta dobiven iz dijelova gljiva        (shiitake i ostale medicinske gljive), ekstrakt bogat  α-1,4 glukanom. Fascinantna je brojka od 20 humanih kliničkih studija na ljudima  potvrđujući brojne zdravstvene beneficije poglavito kada je tumor u pitanju.

Visoko efektivan imuno-modulator, koristi se u preko 700 klinika kao postavljen standard za prevenciju bolničkih infekcija. Pomaže u borbi  protiv formiranja abnormalnih stanica čiji rast može voditi prema razvijanju tumora, kroničnih bolesti ili infekcija.

AHCC se uspješno koristi u liječenju raznih zdravstvenih stanja, od onih minornih kao što je prehlada, do vrlo ozbiljnih kao što su tumori, hepatitis, dijabetes, kardiovaskularne bolesti.

Imunološki sustav konstantno “skenira“  tijelo tako da zna djelovati u slučaju ulaska  bakterije, virusa ili parazita. Isti je slučaj i sa mutiranim stanicama.  In vivo i humane kliničke studije su pokazale kako AHCC modificira imunološki odgovor tako što:
•    Povećava proizvodnju citokina
•    Povećava aktivnost NK stanica 300-800%
•    Povećava broj makrofaga, u nekim slučajevima i udvostručava
•    Povećava broj dendritičkih stanica
•    Povećava broj T stanica za 200%

Zaključujemo kako AHCC pojačava imunološki sustav bez kojeg tijelo naprosto ne može funkcionirati i on je prvi u liniji obrane organizma. U slijedećem članku će biti više o mehanizmu djelovanja s obzirom na pojedine zdravstvene tegobe.

Autor: mag.nutr. Čmrlec Ivana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *