AHCC
– Zdravstveni benefiti –

U prošlom članku je bilo riječi o osnovnom djelovanju AHCC-a, jačanju imunološkog sustava. Brojne bolesti su povezane sa oslabljenim imunitetom stoga je vrlo bitno djelovati na vrijeme.

Infekcije

In vivo istraživanja su pokazala kako AHCC modulira imunološki odgovor protiv raznih infektivnih agenata uključujući virus gripe, ptičje gripe,   Klebsiella pneumoniae bakterije što uzrokuje upalu pluća, Candida albicans što uzrokuje gljivične infekcije, Pseudomonas aeruginosa bakterija,methicillin-resistant Staphylococcus aureus bakterija (ili MRSA).

Tumori

AHCC se koristio sa velikim uspjehom kod osoba sa tumorom. Poglavito se pokazao vrlo efikasan kod tumora jetre, pluća, debelog crijeva, dojki, ovarija, štitnjače, testisa, jezika, bubrega, gušterače. Bitno je naglasiti kako kod oboljelih osoba se poboljšava kvaliteta života tj mentalna stabilnost, fizičko zdravlje i mogućnost da se vodi normalan život.

Nuspojave kemoterapije
AHCC ublažava određene tegobe koje dolaze sa kemoterapijom:
•    Gubitak kose: pacijenti koji su konzumirali AHCC nisu gubili kosu
•    Mučnina: kliničke studije u Koreji i Japanu su pokazale kako AHCC smanjuje simptome mučnine
•    Supresija koštane srži: kemoterapija može značajno inhibirati funkciju koštane srži što je potencijalno opasno po život jer je ona ključna u sintezi bijelih krvnih zrnaca. AHCC povisuje razinu bijelih krvnih zrnaca za 30%
•    Oštećenje jetre: štiti stanice jetre od utjecaja kemoterapije

Bolesti jetre

Korištenjem AHCC-a povišeni jetreni enzimi se vraćaju na normalnu razinu u slučajevima hepatitisa što je značajno otkriće jer povišeni jetreni enzimi su indikatori određenog poremećaja jetre.
AHCC također snižava razinu glukoze u krvi, prevenira visoki krvni tlak induciran stresom.

Stres

Opće je poznato kako je stres okidač za mnogobrojne bolesti. Kada smo pod stresom, počnu se lučiti hormoni stresa: adrenalin i kortikosteroidi (povišeni su), produkcija mokraćne kiseline raste kao a razina glukoze u krvi se povećava. AHCC sve gore navedeno drži u normalnim razinama.

Upalni procesi

AHCC posjeduje antiupalna svojstva. Studija je pokazala kako posjeduje snažnije djelovanje od poznatog protuupalnog lijeka sulfasalazina.

Napisala: mag.nutr. Čmrlec Ivana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *